След обявената частична военна мобилизация хиляди руснаци напуснаха страната си, а самолетните

...
След обявената частична военна мобилизация хиляди руснаци напуснаха страната си, а самолетните
Коментари Харесай

Какви са причините за пътуванията от Русия към Сърбия?

След оповестената частична военна мобилизация хиляди руснаци напуснаха страната си, а самолетните билети са разпродадени за седмици напред. Сърбия, която остава един от съюзниците на Русия на Балканите, е една от желаните дестинации за бягащите от мобилизацията. Разказва Ана Михалчич от Euronews Сърбия. 

След като в Руската федерация беше оповестена частична готовност в медиите се появиха известия, че цените на билетите за полетите сред Белград и Москва са скочили до небето и костват няколко хиляди евро, а руснаците бягат от страната си. Сръбската самолетна компания Air Srbija, която е единственият авиопревозвач от Европа до Русия, с изключение на турската Turkis Airlines, отхвърли тези изказвания пред медиите. Компанията заяви, че търсенето на билети се е нараснало още през март тази година и че билети могат да бъдат закупени няколко дни или даже седмици авансово.

Компанията показва, че билетите за месец септември по маршрута Белград-Москва са продадени от дълго време, а за месец октомври към момента има няколко свободни места. Когато отидете на уеб страницата aviasales.ru, който ви насочва към закупуване на билети, можете да видите, че идващият свободен полет от Москва до Белград, посредством други самолетни компании, е разполагаем единствено за няколко дни и коства над 10 000 евро. Важно е да се означи, че сходен маршрут, т.е. път, би бил обвързван с няколко прекачвания, даже и до страни, за които съветските жители се нуждаят от виза, каквато не им е нужна за Сърбия. Освен това подобен полет би траял повече от 60 часа. Тази заран на летище " Никола Тесла " изчакахме пасажери от Руската федерация, които летяха от Москва за Белград, и те показаха няколко аргументи, заради които са кацнали в Сърбия.

- Тук пристигнаха най-хубавите стрелци, които стрелят с револвери в Русия, дойдохме на надпреварата по пукотевица Cobra Balkan Open.FLASH. Никой на никое място не бяга. Дойдохме да спортуваме, а по-късно се връщаме в родината си.FLASH. Всички ние сме руснаци. Ще покажем на всички по какъв начин руснаците могат да стрелят и сме пристигнали да се забележим с нашите другари.

- Имахте ли проблеми със закупуването на билета? 

-Не.

- Кога купихте билета?

- Купихме го преди един месец. Не бягаме, доведохме сина си да учи. Всичко е наред.

- Купихме билета доста от дълго време, още през юли.

- Какво вършиме в Белград?

- Намираме се в директна зона.

- Къде отивате по-късно?

- За София.

 

Никой от пасажерите, т.е. жителите на Руската федерация, с които разговаряхме, не загатна, че бягат от страната си. Тази заран полетът беше много цялостен, намерихме цели фамилии, млади и остарели хора. Намерихме даже сърби, само че и други нации. Важно е да се означи, че това не е единственият полет от Москва за Белград през днешния ден. Имаше няколко такива, а полети има даже от Санкт Петербург, Сочи и Казан.

Ана Михалчич, Euronews Сърбия
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР